Barn och unga kan vara jobbiga, men man vet ju att de är i vardande. Och så har man vatt en själv. Men de som sköter ruljangsen får automatiskt det där som tidigare i bloggen kallats managementsnicksnack (eller så). En nyare beteckning jag fann häromdan är (se i förrgår) Linkedin-svenska. Det är inte alltid som människor av kött och blod skriver den, snarare AI (och då avses inte Arne Ivarsson).
Misstänker att det är i stort sett samma åldersgrupp (cirka 30 till 50, sisådär) som även använder ordet ”kidsen”. Detta är en av många ”man-måste-visa-att-man-hänger-med-detaljer som borde kännas plågsamma. Första skämtet om just den saken, som jag såg alltså, utfördes av den fantastiska engelske sånggruppen Fascinating Aida, som för 10–15 år sen framträdde med låten ”Down with the kids”.
![]() |
Bild JW, Unsplash |
”Gammal är äldst", heter det. Talesättet har lite mer i sig än det halvt uppenbara i utsagan. Så här skriver Wiktionary om innebörden: en gammal person har mest erfarenhet (och bör därför vara den vars ord väger tyngst).
Och bara därför kommer dagens andra ”tips” – något bloggen annars inte sysslar med: I DN av i dag skriver Sven-Eric Liedman en text som är svår att finna tillräckligt med superlativer för.