söndag 5 augusti 2018

Sbråkmakaren expanderar, men är det en fjäder i hatten?

Och nu en randanmärkning. Det är ett ord man inte använder ofta. Synonyma är ”anmärkning i marginalen” eller ”anmärkning i förbigående” – den förra en kanonbra bild från den tid när ord skrevs på papper med marginaler.
Å andra sidan och vid närmare eftertanke är detta inte bara en liten anmärkning i en osynlig marginal, nej, det handlar om förändringen av hela vårt varseblivande (tänk på den en stund, Platon och Heisenberg och Foucault!)
 
Vad har jag lärt mig av att skriva denna slutna blogg vars läsare till antalet underskrider (med råge, vad det nu heter när man menar under-råge) det som följer botoxfillers- och sminkbloggare och andra med agendor som inte i mycket liknar undertecknads? 

Jo, att jag antagligen skriver en massa fula ord på andra språk. 

Det är nämligen så att det går att se hur många som tittat på bloggen. Det är allt. Sällan överskrider antalet 125 000. Jag skämtar, det är kul att komma upp i tvåsiffriga tal. Det går också att se vilka ”trafikkällor” tittarna/läsarna använt sig av. Dessa ”källor” heter ”google.se” och ”google.com” med antingen ”http” eller ”https” framför. Några gånger har en helt annan sådan ”källa” angivits och den har en del av det engelska ordet för kamera i namnet. På den tryckte jag, min jubelidiot, och fram hoppade en mosaik av kvinnliga könsdelar. Raskt tryckte jag bort den, men faktum lämnar mig ingen ro. 

Vill alltså be om ursäkt för eventuella snuskigheter jag skriver på serbiska, flamländska, spanska, franska, danska ja, ta vilket språk som helst med samma bokstäver. För då – jag kan inte tolka det på annat vis – går siffrorna för bloggvyer upp. Just nu verkar jag ha skrivit något som är poppis sökord på ryska, där har jag många träffar. Det gäller även Frankrike, Chile och Nederländerna.
 
Kanske fattar jag allt helt fel, men just pornografi tycks vid sidan om vapen och knark vara gångbara varor för den varelse som kallas människa. 

Just nu räcker inte hjärnan till för att processa allt detta. Men skriver jag "processa" i stället för "bearbeta" så kan det hända att jag håller på att transformeras (omskapas) till nåt annat.