måndag 5 juni 2017

Färgglatt och klingande inlägg

Sammansmältningen av maskin och människa – ämnet togs upp här för några dar sen – se där en profetia som man nog inte ska springa till vadslagningskontoret med. "Jag ser den komma", som svensken säger när svensken menar ”ser att detta är på väg”, ”förväntar mig” eller ett antal andra formuleringar. (Tävling: Gissa vad ”jag ser det/den komma” heter på engelska! Pris Oxford Idioms Dictionary, 512 sidor).
Till det nya humaskin-bygget  hör synestesier, som en del redan besitter. De kallas också sinnesanalogier och får fullt vanliga människor att hävda att dagarna i veckan har särskilda färger. Detta kan även gälla namn, siffror och allt möjligt. Däremot är sällan två personer överens om vilken färg det är på onsdag eller siffran 5.

På det här sättet kan alla sinnen blandas: en ton har en färg, en bild har en ton och så vidare så långt ens fantasi sträcker sig. Ens fantasi kan vara skär och tuta i trumpet!

Det var m a o en följdenlig felsägning (alltså inte fel…) när en webbtidnings-tv-tjej sa: ”Och nu ska vi lyssna till några bilder!”

Om man nu tror att man blir ytterligare förvirrad av att andra går runt och påstår att deras fantasi inte blåser trumpet - ja, då kan det korrigeras i den här humaskinen där alla kommer överens om allt. Peace, love och understanding (översätt själv!) liksom oavbrutet.

Man hör ofta det gamla tradiga: "Oooo, vad det vore tråkigt om alla vore (nästan enda konjunktiv vi har kvar) likadana!"

Jag vet inte det, jag. Alternativet vi lever i för tillfället får en att tveka.
Och hur ska man egentligen kunna brista ut i olikhet när likhetsmarschen blir allt större.
Hit med den där maskinen illa kvickt. Gör den lila med orange mönster så kanske det ser kul ut från rymden.
                      💜🔶💜🔶💜🔶💜🔶💜🔶💜🔶🔶💜🔶💜🔶💜🔶💜