fredag 10 september 2021

Statuskvinnornas parad påminner om kostymnissarnas procession

   Bild: Clker-Free-Vector-Images från Pixabay. Beskuren och färglagd av bloggens författare

Den som kommer från en annan värld har svårt att förstå det förhärskande sättet att tala om (och med) människor på. Det är rätt provocerande att höra snacket om högt utbildade kvinnor när de som får mest plats i medier är sådana som tjänar mycket pengar. Och de gör det vanligen på sådant som t o m kan kännas frånstötande. Skarorna av influerare är mer skrämmande än en invasion av blå figurer från Mars.

Folk som håller på med utseende, kläder, heminredning – ibland författande – underhållning (som det kallas), tja, det mesta –  jag kan inte läsa, d v s "avkoda" dem! Många stoltserar med att se ut som en kvinnovariant av kostymnissen. ”Bankblondiner”, kallar en närstående dessa. Kränkande? Får man säga kostymnisse får man väl säga bankblondin? Och det här är lattjo: Högklackat som verkar vara ett tvångsmässigt svar på slipsen hos männen.
 
Man kan roa sig med att hålla koll på hur lång tid det tar innan nya politiker och andra makthavare (kvinnor) överger sitt ”första” utseende och tar på en skråpuk, krokar till ögonbrynen så de liknar cirkumflex, trycker dit lösögonfransar i korpvingestorlek och – här kommer det – ta på de mest högklackade skor som står att finna. Och är svåra/omöjliga att gå i.
 
En kulturminister var den senaste i högklacksparaden. I det tåget sabbas många fötter och ryggar. Status?