fredag 29 april 2022

Hur ser folk ut när de rycker på ögonbrynen? Och hur går det till?

Måste fortsätta citera reportrar på radion – den står ofta på i detta hem. Och nu var det en som berättade om en person som ”ryckte på ögonbrynen”. Det händer att man kan känna minimala ryckningar runt ögonen (eller i en arm eller ett ben), men att själv ”rycka på ögonbrynen” – hur skulle det gå till? Hur skulle det se ut?

Att folk däremot rycker hårstrån ur ögonbrynen har väl varit vanligt. Det har många gjort (mest tanter) så länge jag kan minnas och nu är ögonbrynen rejält i fokus sen en tid. Mig har detta förvånat lika mycket som de fågelvingar till ögonfransar kvinnor klistrar på ögonlocken.

Den svartmuskige tv-spelsfiguren Super Marios ögonbryn tycktes ”inne” ett tag, men nu petas, pillas, rakas och ritas dessa ”hårstreck” på sätt så man inte längre anar någon stil. Ihop med de totalsotade ögonlocken ger alla dessa påbjudna make-up-er kvinnor i alla åldrar ett rentav skrämmande utseende.

Men det har inte gått så långt att jag börjat rycka på ögonbrynen. Kanske rycker man på axlarna åt saken när man slutat bli rädd för alla zombier. Däremot lyfter många sina totalt oanfrätta ögonbryn av förvåning över hur många som drabbas av modet i plytet. (Det går också att säga ”höja på ögonbrynen” Liksom ”rynka” dem – men då är det inte bara fråga om vanlig förvåning utan en som också rymmer missnöje.)

Van att inte bli trodd av omgivningen ber jag i dag denna omgivning att googla (glöm inte citattecknen runt uttrycket) ”rycka på ögonbrynen” alternativt ”rycker på ögonbrynen”.