lördag 9 september 2023

Det finns numera så många utmärkta alternativ till att mötas fysiskt

Enligt min lilla åsikt har samhället – vid sidan av våld och hemskheter – blivit på tok för gulligt. Händer som formas till hjärtan, söta e-mojier, utrop i falsett om vilken trevlig dag man ska ha, etc. Det är inte precis så att man känner sig som en vuxen längre.

Men dubbelheten i det urgulliga/urfjantiga OCH den uppenbarligen stora ensamheten och de psykologiska problemen är bekymmersam. Vart tog vanliga vänliga beteenden vägen? De som hade fast kontur och var allvarligt menade?

Man behöver inte ens vara sällskapstörstande för att ändå känna förstämning av det nya ”jobba hemifrån” – ja, göra allt ”hemifrån”. Häromsistens tog denna blogg upp det fraktbolag som annonserade sina förnämliga tjänster med leverans vid dörren så att kunden slipper ”lämna läggan”. Samma företag återkom med en annan annons, fast där slipper man ”lämna hemmet”.

Sen dök något liknande upp från en köp- och säljsajt: ”Nu kan du köpa Blocketprylar utan att ses”. Förutom att jag är skeptisk till grammatiken i meddelandet kommer tanken: En del gillar att lämna hemmet en stund och uppskattar att träffa folk, om än bara kort.

Som i P1-prgrammet Spanarna känner man sig manad att ta med ett tredje exempel. Detta kom som ett brev med posten (märkligt nog, där kommer ju inte mycket). Det var från 1177 och i det inledde en regiondirektör med meningen: ”Pandemin fick den digitala utvecklingen i samhället att ta ett skutt och vi hittade bland annat flera utmärkta alternativ till att mötas fysiskt”.

Nu överlämnas med varm hand spaningen om framtidens människa och hennes liv till läsaren. Enjoy! Ha en fortsatt trevlig kväll. 💕💗💋💕