fredag 22 februari 2019

Lyftandet och medvetandegörandet till Arlandas fromma fortsätter

Här fortsätter gränspolischefens försäkringar (början finns i gårdagens inlägg):

Vi arbetar med flera aktörer och har medvetandegjort dem om den här problematiken sedan det blev känt.
/…/
Vi arbetar aktivt med de här frågorna i dag med den här problematiken som finns i rapporten.
/…/
Vi arbetar med det dagligen
/…/
Det är precis den risken vi sett i rapporten och vi har lyft den, att det här måste vi titta över, det är vi som tagit fram att så här ser problematiken ut.
/…/
Vi har tagit fram en åtgärdsplan sen detta blev känt så att vi arbetar med problematiken i vardagen. Vi har alltid haft god samverkan med de stora aktörerna
(på flygplatsen, min anm) och här har vi medvetandegjort dem om problematiken och det viktigaste är att vi lyft den här frågan. Man måste se över det här, man måste se den här risken.

Igen: klart att det blir orättvist att skriva ner vad en person säger i radion på detta viset,utan manus och allt. Men det framgår att chefen svarade exakt likadant hela tiden på journalistens frågor. Denna, i sin tur, ville ha svar på vad som ”görs konkret” beträffande faktum: att påfallande många som jobbar på Arlanda har kontakt med kriminella nätverk. Det är givetvis lätt att inse att man kanske inte beskriver alla sina säkerhetsåtgärder för allmänheten, men nog bör gränspolisen titta över problematiken med att medvetandegöra samma allmänhet.