torsdag 11 juli 2019

Offentliga kärleksbeslut samt hur man härmar andras klädsel

Det händer att jag bara skriver upp rubriker jag ser i s k tidningar. Det är naturligtvis helt meningslöst, alla vet vilken väg språket och tanken tagit, men ändå.

De här rubrikerna finner man mest i de blad som förr kallades kvällstidningar, men bruket av dumheter börjar sprida sig oroväckande fort även utanför dessa domäner.

Här har vi en rubrik som inte kunde ”locka till läsning” (som man brukar säga om det som kallas klickbete, där man vädjar till människans lägsta, skvallerlystna sidor). Jag kan ännu stå emot, så det finns inget att berätta, artikeln förblev oläst. Men man kan kanske föreställa sig.

Kriminalprofessorn om fruns offentliga kärleksbeslut

Sen ett par andra favoriter i genren ”hur fånigt kan det bli”. Här var det några kungligheter i England som fick barn, mer behöver man inte veta:

Prins Harry härmade Chris – hade ziptröja

Det handlar alltså om en ung brittisk man som just blivit far. Han ska alltså, enligt tidningen, ha sett en av våra kungligheter (ja, ingift person, för att vara noga) vara klädd i en tröja med blixtlås i halsen när han fångades på bild i samband med hans barns födelse. En till lika intressant och trolig händelse beskrevs så här "Dessutom härmade han (prins Harry igen) prins Daniel som sa I’m all over the place. Prins Harry sa I’m over the moon”.

Nu är ju engelska prins Harrys modersmål och det är mer troligt att han brister ut i något på just detta språk. Men hur som helst, se hur han härmade vår prins Daniel!

Här finns inte mycket att tillägga, vi låter rubrikmakarnas alster tala för sig själva.