onsdag 7 december 2022

Hur ska man bevara sina rester av mänsklighet i mediedjungeln?

Ni vet hur det är: Ibland får man spader av HUR folk säger saker, ibland irriteras man av VAD de säger. Eller ATT det överhuvudtaget sägs. Ibland kan det bli alla tre.

Tiderna är besynnerliga. Av gammal hederlig integritet inte ett spår. Det finns faktiskt ett mellanting mellan stel otillgänglighet samt att dansa naken (själsligt och kroppsligt) i sociala medier. Av sånt blir det bara gap och skrik och hån och hat från resten av mobben.

Till försiktigheter som nu tycks borta, hörde de dämpade tonfallen i nyheter kring människors tragik, sorg och död. I utsatta lägen bör alla behandlas lika (i andra lägen är det givetvis också en självklarhet).

Häromdagen kom meddelandet om en avliden skådespelare och komiker från USA. Stjärnan hade avlidit ”i sviterna av cancer”, sa en nyhetsrapport. En annan uttryckte saken som ”efter en nyligen upptäckt cancer”.

Anständighet skulle kunna vara att inte ange dödsorsaken. Tänkte också på HUR den sas : ”I sviterna av cancer”, i första fallet. ”Efter en nyligen upptäckt cancer”, i det andra. Man kan strunta i att man hört det alls. Så måste nog strategin ”överleva medier” låta.