måndag 22 januari 2018

Många hundra för en chokladboll

Det går nästan inte att uttrycka glädjen man känner när någon annan tycker lika starkt om något som man själv. I det här fallet handlar det om att tycka lika illa om vissa ord och uttryck.

Satt och letade på Google efter det löjliga uttrycket ”det ligger i pipen” (pipelinen) och hittade Mattias blogg ”Please copy me”.

Där fanns uttrycket på hans långa nejnejnej-lista. Han var inte heller nådig gentemot ”rockar fett, haaai-faaaive (med Borat-röst), styrkekramar (till de som är lite låga)” m fl av dagens klyschor.

Det här meningslösa snacket har hållit på sen slutet av 70-talet som i min tideräkning markerar början till slutet för mänskligheten. Man blev på den tiden ibland utsatt för optimist- och medvetandegörandekonsulter som skulle motivera en. Arbetsplatser har ofta tvingat ut folk på sån skit där nån klyschputte står och radar upp den typen av meningar under entusiastiskt frustande.
Chokladboll på servett med frukt- och grönsaksmönster

Är det nån gång man tappar livslust och motivation så är det vid såna tillfällen. Och skitdyra är de dessutom, flera hundra spänn tar de av varje deltagare. Det roligaste är den Delicatoboll man får till fikat.