lördag 20 januari 2018

Tildes tröja triggar* tittare

Egentligen är det fel att skriva om detta.

Det brukar ju vara irriterande att höra hur vissa tycker att andra har ett alltför starkt intresse för något (språkgnöl är min grej).

Man måste låta folk hålla på. Det går inte att säga till en skidåkare att hon överdriver skidandet och borde spela pingis istället.
Men det finns gränser (det korsas röda linjer, se inlägg 17 dennes) och denna gräns kom en tidning (en sån där med nyheter i, ni vet) mycket nära med följande inslag:

Tilde de Paula Ebys tröja i "Nyhetsmorgon" får tittarna att engagera sig och de kan absolut inte enas om vilken färg den har. Hallonröd, ceriserosa, korallröd – åsikterna går isär. "Det råder delade meningar om vilken färg det är på Tildes tröja - vad säger du?" undrar TV4-programmet på Instagram.


Man berättar även att en ”het diskussion förs på sociala medier” i frågan samt kommer tröjan att lottas ut till någon av alla engagerade tittare.
Ska färgen dela läsarna av bloggen?
Rubriken på den här artikeln löd:
Tildes tröja delar tittarna – reagerar starkt

Det blev så att även jag reagerade starkt och den som kan lista ut varför vinner en tröja i sandkrämsfärg med inslag av guldstänk. Eller nåt, det kan råda delade meningar om färgen.



* Trigga finns i SAOL, dock inte i upplagan från 1998, när det ännu kanske lät främmande.