torsdag 17 januari 2019

I love you to the moon and back* - kärlek långt ut i planetsystemet

”Du kommer älska våra designermärken”, stod att läsa nånstans, och jag längtar tillbaka till ungdomsåren när en sådan reklam (förutom att man säkert inte kände till "designermärken") stillsamt skulle ha låtit ”Du kommer säkert att uppskatta (eller ”tycka om”) våra produkter”.
 
Detta satans ”älska” har blivit överanvänt i en värld som också sägs ”hata” och ”hota” så mycket. Allt på grund av snabba tekniker som människan inte är byggd för. Starka känslor ska man ta det varligt med, man ska ge sig tid till att tänka, smälta och allt det kan vara innan man börjar älska och hata. 

Men måste se opp med att slentrianälska! Googlar man ”du kommer älska” får man ett ofattbart stort antal meningar som börjar så. De kommer inte att ha ett ”att” i sig för det stoppar nutidsmänniskan in på andra ställen där en sån som jag hoppar över dem. 

Googla också gärna (med citattecken runt) ”you will love" och antalet meningar räcker till Neptunus och tillbaka. 

Fundera nu lite på hur ofta folk säger ”jag skulle älska” eller det ännu värre ”jag barrra ääälskar det” och försök minnas om du talade så förr. Svaret är antagligen att du varierade dig mer och sa: Vad kul det skulle vara att, jag skulle gilla/tycka om/uppskatta/tycka att det vore festligt/kul – ja, antalet svenska varianter skulle räcka ännu längre ut i planetsystemet. 

Var snäll och använd älska när det är på sin plats. Man kan älska människor, djur och säkert en hel del saker. Men fan må ta mej den dag jag kommer älskar designermärken. Och utan att! 

Ögonen vattnas när man tänker på det. (Och där fortsätter morgondagens text som läsaren bara kommer älska!)


* Populär devis att skriva på prylar...