söndag 6 september 2020

Kommer aldrig nånsin att servera pajer eller pizzor med ”topping

Man kan ge nyårslöften som går ut på att lova (mest sig själv) att man inte ska röka, dricka alkohol, äta godis eller vad det kan vara. Visserligen är det ett tag till nyår, men jag känner mig ändå mogen att lova vad jag aldrig kommer att använda för ord eller uttryck.

Aldrig ”topping” – när börjades den vara något som läggs på en pizza eller bakverk? Och ”toppa med hallon”? Vaffan, är det nåt fel med ”lägg på hallon”? Förr hade pizzor ”fyllning”. Jag förstår att ”fyllning” kanske verkar vara sådant som ligger injoxat i pajer, pizzor, bakverk, men tänker framhärda. ”Topping”, vilket ord!

Inte heller kommer jag att ”pimpa” något. Det låter f ö inte lagligt. Och något som inte får en att bli kvar i sin bekvämlighetszon. Jag kommer aldrig att säga ”bekvämlighetszon” eller, än värre, ”komfortzon”. Lever vi i en möbelaffär?

Över mina läppar kommer heller aldrig: ”Och det avslutar Ekot för nu”. Det blir lätt, jag jobbar inte på Ekot, men tänker aldrig att säga ”för nu” om jag menar ”nu, för idag” eller ”för tillfället”.

För den intresserade läsaren kommer mer jag lovar att aldrig säga: ”göra gärningar, göra åtgärder, göra brott”. Jag kommer på sin höjd att begå eller vidta något av dem.