torsdag 13 maj 2021

Det går inte att fatta att ”fortfarande en flicka älskar hälarna”

Googlar man problem som uppstår av den sorts skor som senaste inläggen (ha! inlägg!) handlat om får man en mängd tips på hur de kan bäras utan smärta. En av sidorna i ämnet meddelar på sitt halvt översatta språk: ”They`re smärtsam, they`re svårt att gå in, they`re helt opraktiskt, men fortfarande en flicka älskar hälarna!”

Så sant. Många verkar älska hälarna (jag skrev väl att de kallas ”heels” på engelska?) och dit hör bl a den illustra 1,6-miljonerklubben som, förutom sitt motto ”hälsa och livskvalitet för alla kvinnor”, har en röd högklackad sko som symbol/emblem! En som hör till gruppen foträta tråkmånsar (bloggen 9 maj) ser kombinationen "hälsa" och "högklackat" som ytterst märklig.

Hur som helst verkar såna skor i många fall betyda ”kvinna”. I så fall är världen full av kvinnomakt (bloggen 12 maj). Vid en av alla plötsliga mediestormar som bryter ut (och sen mojnar) fanns nyligen den på temat ”mäns våld mot kvinnor”. En TT-text som, vanligt numera, publicerades i de flesta av landets lokaltidningar, illustrerades med en bild på en massa röda kvinnoskor, i förgrunden stod ett par stövletter med stilettklackar.

Själv tyder jag skosymbolerna som ”kvinna, bliv vid din läst”. Vad vore motsvarande för män, undrar kanske någon. Slipsar? Och visst brukar även slipsar upplevas som ett tillfälligt fängelse, men de skapar inte livslångt lidande, vad man kan förstå.

👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠