söndag 26 december 2021

En gång sjöng flickor glada optimistsånger nästan fullt påklädda

Även om den här bloggen inte har 2,3 miljoner följare, så finns det några att lita på när man behöver korrigeras. Informanten A hörde av sig och påstod att inte tusan var det Lill-Babs som sjöng den optimistsång som återgavs igår, utan Alice Babs!
 
Det är delvis korrekt (går det att säga så?). Satte först på min inre bandspelare, full av låtar från fordom, och visst är det Alice Babs röst som först tränger igenom. Jag hade gjort som folk i dag, snabbgooglat, fått fram Lill-Babs version, och lät mig ledas, styras och slimmas av den digitala värld som nu formar oss alla till ett väsen med samma kunskap och brist på densamma.
 
En ny snabbkoll visar att många av dåtidens svenska stjärnor sjungit in sången: Alice Babs, Lill-Babs och Siw Malmqvist! Men låt oss för guds skull gå till botten med hela skiten nu när vi börjat dra i den.

Originalet kom (om man väljer att tro på uppgiften) 1958 och hette då ”Everybody Loves a Lover samt skrevs av Richard Adler och Robert Allan.
 
Ytterligare uppgifter säger att Doris Day var först med att sjunga in det amerikanska originalet. Allt det här hände på den tid när kvinnliga artister ännu inte sjöng sina sånger iklädda trosor (och något miniplagg upptill), något som är brukligt numera. Ej heller uppförde de samtidigt strippklubbsdanser utan stod nästan stilla. Med kläder på. Det har gått framåt.