fredag 26 augusti 2022

Små söta blåklockor kan få en på tankar som inte är särskilt nya

Nu ska det bli rart babbel om blåklockor bl a. Samt en smula självförhävelse.

Sedan jag hörde ett radioprogram om hur Facebook påverkar vår syn på historien har jag tänkt på förr och nu samt framtiden. Det är nästan genant att skriva, men de stora svallvågor som kan uppstå av en kändis klädsel (eller brist på) förvånar en människa som inte deltar i den underhållningsdetalj som sociala medier utgör.

Det är lika genant att säga att människor givetvis påverkat varandras tänkande förr också. Men om jag tar mitt specialintresse språk, är det inte svårt att förstå hur alla språk påverkas MYCKET mer än tidigare p g a den här nya spridningshastigheten.

Bild Tigerente, Wikipedia
Söker jag ord och uttryck från min barndom eller överhuvudtaget letar efter sånt som är relevant för min del hamnar jag lätt i min egen blogg!

Däremot dräller det av ”träffar” för begrepp som författaren och journalisten Fredrik Kullberg tar upp i ”Svensk floskelordbok”. I en intervju nämner han de betydelsetunna ”innovation, flexibilitet, transformationsresa”.

Häromdagen gick jag förbi en villaträdgård. Gräsmattan var klippt, men i ett par små öar hade stånd av små blåklockor sparats. Jag tänkte mig att det är så jag jobbar med bloggen, sparar små saker som inte har betydelse längre. Låter inte detta låter rart så vet jag inte vad.