torsdag 15 mars 2018

Sbråkmakarens skriv- och kroppsbeslut

Löjlig rubrik? Jo, det måste man hålla med om. Men så ser världen ut, det vimlar av konstiga rubriker. Som den här i en stor svensk dagstidning:

Skådespelarens kroppsbeslut

Kroppsbeslut? Man ägnar sig ju lite till mans åt diverse kroppsbeslut varje dag: Är jag inte lite hungrig? Joo. Behöver jag inte sträcka på mig lite? Joo. Dagarna är fulla av kroppsbeslut. Till det kommer en mängd andra beslut inom helt skilda områden.

Skådespelarens kroppsbeslut visade sig var en tatuering som skådespelaren beslutat skaffa.

Den stora mängden intighet som ramlar över oss så fort vi bläddrar i ett blad eller vänder oss till andra medier, måste åstadkomma något för mänsklighetens vidkommande. Fördumning, vill man säga, om det inte vore överanvänt.

Kanske är det inte så förfärligt. Kanske blir folk glada av att läsa om andras kroppsbeslut. Kanske försvinner behovet av annan omväxling såsom resor och diverse storslagna upplevelser som kostar både pengar och miljö.

Våra anspråk minskar och som små barn kommer vi att häpna inför det enkla utanför nätet. Vi går ut i en närliggande skog och: Kolla, ett  stycke träd som ser ut som en lemlästad gubbe! Vi tar ett kort på det och lägger ut på lämpligt ställe. På nätet. Och där var vi igen.