onsdag 23 oktober 2019

Kom lyssna till granar som susa, långt inne i skogarnas djup

Den här bloggens läsare är antagligen något mindre till antalet än de framgångsrika influerarnas. Alltså de som skriver om lösögonfransar, foundation och lip plumpers (läppstift som kan ge illusion av plutande läppar utan att man måste spruta in silikon) och därvid får betalt av såna som tillverkar dessa produkter. 

Sbråk får inget pröjs, men här finns ändå ingen tid för bitterhet, här kavlas upp ärmar och tas itu med en annan slags verksamhet, själva det språk med vilket vi samtalar om foundation, lip plumpers och lash-lifts. För den läsare som hamnat här av misstag för att den egentligen googlat på lash-lift vill jag repetera vad bloggen går ut på:
                                                                                                                                  
Här är det osminkade sanningar som gäller. Svenska språket förändras oerhört snabbt. Det här är inget problem, anser många. 

Själv jämför jag det med granbarkborrens framfart i granarna. Och som granarna vet så är det svårt att värja sig. Jag själv är påverkad i hög utsträckning och exemplen i bloggen är inte avsedda att vara taskiga.

Det mest plågsamma är att utbildningen av journalister och andra som tänker ägna sig åt samhällsinformation ofta är undermålig samt att hela samtidsmänniskans värld är undermålig vad gäller verbal kommunikation.

Knepigt, eller hur, när vi faktiskt drunknar i information och reklam. Man skulle vilja inbilla sig att det vore viktigt att allt skrivet och talat vore så nära det mest korrekta som möjligt.

Men det finns inget rätt och fel, lyder signalerna från dem som har hand om’et.

Det här var inledningen till ytterligare några språkapokalyptiska texter.