lördag 7 oktober 2023

Kulturen, den så många älskar, skjuts upp. I alla fall någon dag

Nej, det här går ju inte. I gårdagens inlägg utlovades ”mer kultur”, men av det blir det platt intet. Det får anstå. Så många tankar kom farandes och korsade varandra att det krävs större stillhet, koncentration, ett högre medvetande.

Som bekant är Sbråk en blogg utan cup cakes, foundation och mysiga höstupplevelser (soffhörn, filtar, tekopp, bok), men det kan köra ihop sig även för oss enkla varelser.

Ofta har jag ett par tre tankespår för kommande inlägg som ligger och väntar. De finns där nu också, men för tillfället propsar Jon Fosse på att bli behandlad. D v s det gör han inte direkt, han är en av dem som tycks propsa på väldigt lite. Han råkade bara dyka upp mitt i en nutida kommers: det människor kallar ”kulturkonsumtion”.

Fortsätt vara intonad på denna kanal! Intonad? Klaga inte, jag håller er à jour (franska, för en gångs skull) med vad som kommer i våra ordböcker i närtid (som i sig är ett populärt ord för ”inom kort” eller kanske "/ganska/ snart" och andra trista sätt en svensk kan uttrycka sig på).